Duft og parfyme, Informasjon, Kunst og kreativitet, Litteratur, Naturspiritualitet

Blogging og integritet

Om blogging og integritet. Kilde: Pixabay.

SanseNomaden er en fri og uavhengig blogg om litteratur, duft og parfyme, kunst og kreativitet, og naturspiritualitet. Jeg har satt følgende kriterier for min blogging og bloggens innhold:

Anmeldelser
I mine parfyme- og bokanmeldelser forholder jeg meg til Kritikerplakatens tre første punkter:

1. Kritikeren skal verne om sin integritet og uavhengighet.
2. Kritikeren må unngå dobbeltroller som svekker troverdigheten.
3. Kritikeren skal vise åpenhet om forhold som kan påvirke vedkommendes habilitet. Kritikerens virke skal være slik at det ikke oppstår tvil om vedkommendes integritet.

Reklame
SanseNomaden byr på anmeldelser av bl.a bøker og parfyme, men jeg reklamerer ikke, hverken åpenlyst eller skjult, i mine blogginnlegg for bøkene eller duftene jeg omtaler. Jeg har heller ikke inngått noen form for avtaler med produsenter, selgere eller andre aktører innenfor bok- eller parfymebransjen og jeg mottar ikke penger eller andre goder for mine omtaler. Under enkelte av mine blogginnlegg vil det likevel dukke opp små diskrete annonser. Det er fordi jeg inntil videre har valgt en gratis bloggløsning fra WordPress. Det er WordPress som tjener på disse annonsene, ikke jeg.

Sponsing
SanseNomaden blir ikke sponset av produsenter, selgere eller andre aktører innenfor bok- eller parfymebransjen. Parfymene jeg snakker om på denne bloggen har jeg kjøpt og betalt for egne penger, byttet til meg fra andre parfymesamlere, eller fått i jule- og bursdagsgave av venner og familie – uten unntak. Bøkene jeg omtaler på bloggen min er enten leseeksemplarer mottatt fra forlaget (på lik linje med andre litteraturanmeldere i media), bøker jeg har kjøpt selv, lånt på biblioteket eller fått i jule- og bursdagsgave.

Parfymeri/Nettbutikk
I enkelte blogginnlegg nevner jeg navn på butikker, fysiske eller på nettet, hvor man kan kjøpe parfymene jeg snakker om eller ingredienser /utstyr til oppskrifter på f.eks. oljeblandinger og røkelse under temaet naturspiritualitet. Dette er ikke reklame, og jeg tjener ingenting på å nevne disse butikkene. Jeg nevner butikk/nettbutikk ved navn der det er relevant (f.eks. i sammenheng med parfymer det er spesielt vanskelig å få tak i) som ren informasjon og veiledning til interesserte.

Min kunst
Det aller nærmeste vi kommer reklamering fra min side er i de blogginnleggene der jeg viser frem min egen kunst. SanseNomaden vil fungere som et galleri der jeg viser mine egne arbeider, samt skriver litt om kreativt prosess og kreativt liv. Jeg har et lite galleri og en butikk på Redbubble, som jeg kommer til å linke til i en bisetning nederst i innlegg der jeg deler et bilde/design som er lastet opp på mitt Redbubble-galleri. Jeg tjener ingenting på at noen klikker seg videre fra min blogg og inn på Redbubble. Jeg tjener kun noen kroner hvis noen kjøper noen av mine produkter fra min lille Redbubble-butikk.

Copyright
Jeg har copyright på all tekst i min egen blogg, bortsett fra eventuelle lovlige korte utdrag og sitater jeg legger ut fra bøker, andre nettsider eller magasiner (jfr paragraf 22 i Åndsverksloven – om sitering). Ønsker noen å sitere meg setter jeg pris på å bli spurt.

Bildene jeg bruker i mine blogginnlegg er enten a) mine egne fotografier, b) gjengitt med tillatelse fra parfyme- produsenten eller forlaget, eller c) lovlig hentet fra Pixabay. Kilden til bilder brukt i hvert enkelt blogginnlegg finnes avslutningsvis i det aktuelle innlegget eller rett under gjeldende bilde. Jeg har copyright på alle fotografier jeg har tatt selv. Disse kan ikke benyttes av andre uten min tillatelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..