Den lille måneskolen, Naturspiritualitet

Den lille måneskolen: Fullmånen i mai

Dyademåne, haremåne, lysmåne, såmåne eller blomstermåne. Kilde: Pixabay.

Fullmånen i mai
kalles fra gammelt av dyademåne, haremåne, lysmåne, såmåne eller blomstermåne.

Dyademåne kommer av ordet dyade, som betyr to i enhet. Denne månen har fått dette navnet fordi den tilhører den delen av året hvor det guddommelige feminine og maskuline prinsipp, også kalt Guden og Gudinnen, forenes.

Siden dyademånen symboliserer fullbyrdelsen av Guden og Gudinnens kjærlighet og bryllup, regnes den for å være svært kraftfull. På denne tiden av året synkroniserer de guddommelige kreftene i naturen seg, mens de flommer gjennom verden og gjør alt De berører fruktbart og blomstrende. Trær og gress vokser seg frodig og grønt. Blomster slår ut i fullt flor. Vinden og regnet lar den gyldne solens varmende stråler få slippe til. Og ennå en gang kan jorden boltre seg i den varme gløden av vekst, blomstring og sensualitet.

Dyademånen hviler på himmelen mens jorden er på sitt mest fruktbare, og vitner om at det er en fin tid å være kreativ og skapende. Prosjekter gjennomføres med enkelthet, og nye ideer kommer raskt. Det kan til og med se ut til at de villeste drømmer man har er mulige å gjennomføre. Alt vi trenger å gjøre er å tro, og å strekke oss etter det vi ønsker mest!

Denne månens energi er så potent at den kan oppfylle det som virker umulig, så ta tak i det du synes er vrient nå. Dyademånen er også perfekt for hellig arbeid som har med kjærlighet, fruktbarhet, begjær, lidenskap, fysisk utholdenhet, energi, helse, vennskap, vekst og gjennomføring av prosjekter å gjøre.

Ideer til hellig arbeid under fullmånen i mai:

  • Kle dere i lyse farger og pynt dere med blomster.
  • Dekk alteret med en blondeduk og pynt med gjenstander som forbindes med bryllup, samt friske blomster.
  • Sett gull- og sølvlys på alteret, og brenn en røkelse med duft av jasmin, appelsinblomst eller epleblomst. Rose fungerer også.
  • Trekk og rens sirkelen med en brudebukett satt sammen av friske blomster bundet sammen med silkebånde i lyse, milde farger. Bruk den til et magisk brudebukettkast etter sirkelen. Den som får buketten vil få ekstra lykke i kjærlighet. Om du holder et rite alene, kan du ofre blomstene til Guden og Gudinnen etter ritet, ved å legge dem ut på et passende sted i naturen.
  • Server en lys formkake og mimosa (champagne blandet med appelsinjuice). Et alkoholfrittalternativ er mineralvann tilsatt en smak av f.eks. eple. Olden Eple er et slikt alternativ.

Kilde:
« Everyday Moon Magic» av Dorothy Morrison.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..