Årstider og duft, Duft og parfyme

En deilig duft av sommer

Kilde: Pixabay.

Vi er sånn omtrent midt i sommeren. Det er varmt og deilig. Dagene er lange. Naturen er frodig, grønn og full av deilige dufter. Og med sommeren kommer alle sommerduftene. Lettere spesialutgaver av allerede eksistrende parfymer, eller selvstendige kreasjoner fylt av fruktige, lette, tropiske og akvatiske duftnoter.

I dette innlegget deler jeg fem av mine sommerduftfavoritter med dere. Noen er typiske sommerdufter, mens andre kanskje er litt mer uvanlige valg. Fellesnevneren er at de alle fungerer utrolig godt i varmen.

Comptoir Sud Pacifique Aloha Tiaré

Aloha Tiaré. © Belinda E. Kjernli.

Toppnote: Frangipani.
Hjertenoter: Tiaré og ylang ylang.
Basenoter: Kokos, benzoin, vanilje og musk.

Aloha Tiaré fra Comptoir Sud Pacifique er for meg den ultimate tropiske strandduften. Den bugner av deilige tropeblomster og kremet kokos, og tar deg med til en liten, frodig stillehavsøy omgitt av glitrende turkisblått hav. Duften er eksotisk og behagelig, ikke for kraftig, og minner mye om lukten av en litt ekslusiv solkrem. Perfekt for late dager på stranden, i en solstol i hagen eller på terassen, eller med i kofferten på sydenferie.

Serge Lutens La Religieuse

La Religieuse. © Belinda E. Kjernli.

Duftnoter: Sjasmin, røkelse, musk og civet.

Denne franske nonnen er tre ting på en gang: Ren, dydig og deilig sensuell. For, ja, navnet Serge Lutens har valgt til denne vakre sjasminduften  – La Religieuse – betyr nettopp nonnen. Dette er en duft som virkelig blomstrer i varmen. Sjasminen er myk, ren og lysende uskyldshvit, men rett under overflaten gløder en silkemyk, sensuell varme som virkelig kler lange, sene sommerkvelder. Prøv den, så får du se!

Parfum d’Empire Azemour les Orangers

Azemour les Orangers. © Belinda E. Kjernli.

Toppnoter: Galbanum, korinaderfrø, grapefrukt, sitron fra Amalfi, appelsin, klementin, rosa pepper, karve, svart pepper, solbærblad og tangerine.
Hjertenoter: Appelsinblomst, neroli, geranium, rose og semsket skinn.
Basenoter: Tørket høy, sypress og eikemose.

Azemour les Orangers fra Parfum d’Empire er min absolutte sommerduftfavoritt. Jeg elsker den! Duften er inspirert av marokkanske appelsinlunder, og lukter egentlig som hele appelsintreet, og stedet den vokser på, samtidig. Jeg kjenner den søte, saftige frukten, den grønne bitterheten fra knoppene, sensualiteten fra blomstene, forskjellige grønne sjatteringer fra appelsintreets blader, omkringliggende vekster og fuktig mose. Den beroligende lukten av myk, varm jord og hud runder duften av og gir den et deilig snev av sol. Azemour les Orangers er et deilig, lite sommermirakel! ❤

Zoologist Panda

Panda. © Belinda E. Kjernli.

Toppnoter: Grønt eple, magnolia, mandarin, lilje, osmanthus, frisk luft og te.
Hjertenoter: Amber, jord, sjasmin, irisrot og patchouli.
Basenoter: Civet, musk, sandeltre og vanilje.

Panda er en rund og trivelig sjarmør. Denne Zoologist-duften bugner av eplegrønn saftighet og naturens frodigste nyanser. Det er duften av en lysegrønn bambusskog, der felter av lys og skygge lager flimrende mønstre på den myke skogbunnen, og rester av morgenduggen fremhever lukten av kjølig jord og myk mose. Panda er en svært beroligende og behagelig duft. Å bære den er som å være omgitt av det vakreste og frodigste naturen har å by på. Grønn fred og velvære.

Comme des Garcons Series 3 Incense: Kyoto

Kyoto. © Belinda E. Kjernli.

Duftnoter: Amber, patchouli, sypress, kaffe, sedertre, vetiver, røkelse, teak og immortelle.

Røkelse er kanskje ikke det første du tenker på når du hører ordet sommerduft, men denne parfymen fungerer utmerket i varmen. Det er noe svalende over Kyoto fra Commes des Garcons. Den har et mildt, forfriskende preg fra sypress og omgir deg med en naturlig, treaktig og kjølig aroma som minner om skogluft og frisk fjellbris. I varmen får Kyoto en nesten kremet personlighet, som gjør den både mild og behagelig når gradestokken bikker + 30. Verdt å teste hvis du ønsker en sommerduft litt utenom det vanlige.

Hvilke sommerfavoritter har du? 🙂

2 tanker om “En deilig duft av sommer”

 1. Veldig bra skrevet og mange gode tips jeg kan ta med til min kone. I sommer kjøpte jeg Grey Vetiver til meg slev, som jeg har brukt hyppig og 1/3 er allerede borte. Til min kone så kjøpte jeg blindt en 100ml Penhaligon`s Cornubia. Kanskje ikke en utpreget sommerduft, men lukter veldig ekslusiv og ren. Heldigvis så likte min kone den. Ellers var dine tips veldig spennende, og spesielt Panda og Serge Lutens.

  Ha en fin sommer!

  Liker

  1. Takk skal du ha, Tormod! Grey Vetiver er en fin duft. Veldig allsidig og elegant. Cornubia har jeg ikke testet ennå. Den høres fin ut. 🙂

   Ha en riktig fin sommer du også! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..