Boktips, Litteratur

Fem bøker jeg skal lese i sommer

Sommerlektyre. Kilde: Pixabay.

Sommer er lesetid! Vel, egentlig er hele året lesetid her, men om sommeren har jeg mer tid til å lese enn ellers. Og det gjelder vel de fleste. Ingenting er så deilig som å finne en fin plass i sola, eller skyggen, med ei god bok og noe leskende å drikke. Uansett om du tilbringer sommerdagene flatt ut på gresset, på stranda eller i en solstol på terassen, så er godt lesestoff et must for skikkelige bokormer.

Her er fem bøker jeg vet at jeg skal lese i sommer. 🙂

«Den fantastiske skogen»
av John Yngvar Larsson og Lars Sandved Dalen:

«Den fantastiske skogen viser vei til alt det fascinerende som skjuler seg blant trærne, men som du kanskje ikke vet så mye om. Ennå.

Visste du for eksempel at trærne presser vann fra bakken og 50 meter opp i lufta, uten heis eller pumpe? Eller at trærne samarbeider med sopper for å skaffe seg mat? Eller at mauren er blåveisens pollenbærer? Og at plantene skjuler både medisin, mat og gift!

Den fantastiske skogen vil gi turgåere både aha-opplevelser og vekke ny nysgjerrighet. Skogsamfunnets rikdom vil lokke leseren ut – og med nytt blikk vil skogens hemmeligheter åpenbare seg på neste tur. Og nesten overalt kan man finne spor etter menneskelig aktivitet. Hvis man vet hva man skal se etter.»

«Når tiden er inne»
av Michela Murgia:

«Accabadora – hun som fullfører. I lokalsamfunnet betraktes hun ikke som en morder, men som en som spiller en helt spesiell rolle. Hun er den som avslutter liv når tiden er inne.

Maria vokser opp som fjerde datter i en fattig familie på Sardinia. Da den gamle syersken Tzia Bonaria ber om å få ta til seg seks år gamle Maria som fosterbarn, opplever familien det som en lettelse, og barnet knytter sterke bånd til sin nye forsørger. Tzia Bonaria er imidlertid ikke bare en gammel syerske. Maria aner at det er en forbindelse mellom fostermoren og dødsfallene som finner sted i landsbyen. Men Maria forstår ikke det alle rundt henne allerede vet – Tzia Bonaria er accabadora.»

«Gamle synder ruster ikke»
av Agatha Christie:

«Tommy og Tuppence Beresford flytter inn i et gammelt hus der de finner en samling barnebøker. I en av dem oppdager Tuppence en kode som avslører at det har funnet sted et mord i huset. Men hvem var Mary Jordan, og hvorfor måtte hun dø? Et nytt mord kaster lys over det gamle, og sammen med Tommy og hunden Hannibal finner Tuppence til slutt nøkkelen til mysteriet.»

«Skreddersydde drømmer»
av Núria Pradas:

«En underholdende roman om mote og glamour, kjærlighet og sjalusi, rikdom og nød, politikk og historie.

Barcelona, 1917: Den vakre Laia begynner som ekspeditrise i tekstilforretningen Santa Eulalia der moren er syerske. Laia blir fascinert av de luksuriøse stoffene og vakre klærne – og av den elegante Roser. Rosers bror Andreu, som overtar motehuset etter farens død, ønsker å forandre den tradisjonsrike familiebedriften til Spanias første moderne motehus. Til tross for alle sosiale motsetninger blir Laia venner med den privilegerte Roser. Men når de møter Ferran, motehusets karismatiske nye designer, endres livet til begge kvinnene.»

«Byer uten deg»
av Therese Aasvik:

«Astrid sitter på toget til Stockholm. Hun har fått i oppdrag å utsmykke en bygårdsvegg på Grønland i Oslo, og er på reise for å finne motivet sitt. Men er det egentlig derfor hun drar?

-Din rute igjennom Europa. Jeg kan alt utenat. Jeg kan navnet på hvert sted du bodde, hver kvinne du møtte. Jeg har kartene i hodet som rom jeg aldri skal slutte å bevege meg imellom. Du har kjent meg fra innsiden, mens jeg fortsetter å bære rundt på alle dine utsider.

Byer uten deg handler om gatekunst, tapt kjærlighet, og om å ta ansvar for sin egen lykke.»

Hvilke bøker har du tenkt å lese i sommer? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..