Den lille måneskolen, Naturspiritualitet

Den lille måneskolen: Fullmånen i juli

Urtemåne, høymåne, blodmåne, tordenmåne eller velsignet måne. Kilde: Pixabay.

Fullmånen i juli
kalles urtemåne, høymåne, blodmåne, tordenmåne eller velsignet måne.

Urtemånen (på engelsk ‘wort moon’) er oppkalt etter det anglo-saxiske ordet for urter, «wort». Denne månen varsler årets første innhøstning. Urtene blomstrer og er på sitt mest fruktbare på denne tiden av året. Vi kjenner den rike urteduften og kan ta den som tegn på at tiden er inne til til å sanke, tørke og siden bruke dem i matlaging, til helbredelse eller hellig arbeid.

Urtemånen varsler en tid som er perfekt for innhøstning i vårt eget indre også. Det er en tid for å bruke alt vi har lært det siste året. Ikke bare i en spirituell sammenheng, men også magisk. Dette er heldigvis ikke så vanskelig som det kanskje høres ut som. Det spirituelle virker enklere og mer forståelig nå. Profetiske drømmer er vanligere enn normalt, og andre spirituelle evner har det med å utvikles raskere. Selv spådom virker lettere under denne månen. La deg flyte med i den spirituelle strømmen og gi deg selv hen til den indre innhøstningen. Gavene du sanker vil være mye større enn det du ofrer.

Fordi urtemånens energi handler om ferdigstillelse og benyttelse, vil hellig arbeid gjerne gli lett og gi raske resultater. Siden denne månenes fokusområde er det spirituelle, vil magi som går på spirituelle evner, drømmer, spådom, klarsyn, regresjon og path-working gi spesiell god avkastning.

Ideer til hellig arbeid under fullmånen i juli:

  • Kle dere i orange, grønt og gult for å ære urtesankingen, og bær kranser av urter og grønne planter i håret.
  • Kle alteret i en gul duk, og dekorer med ranker av urter knytt sammen med grønne, orange eller gule bånd. Etter ritet kan dere legge rankene ut i naturen som en gave til feene og alvene.
  • Bruk orange og grønne lys på alteret, og brenn røkelse med duft av lavendel, rosmarin eller salvie.
  • Rens den hellige sirkelen med en smudgebukett av kamille, sitronmelisse, lavendel, rosmarin og eller salvie. Sprinkle gjerne litt kamillete eller lignende i sirkelen istedet for vann og salt.
  • Legg urtebuketter i ytterkanten av sirkelen. La vær ritedeltaker ta med seg en bukett hjem etter avsluttet rite. Urtebuketten kan brukes i personlig magisk arbeid senere.
  • Server urtekjeks og urtete under ritet. Benytt en vanlig enkel kjeksoppskrift og bare tilsett en spiseskje med tørket lavendel, sitronmelisse eller peppermynte i deigen.

Kilde:
«Everyday Moon Magic» av Dorothy Morrison.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..