Den lille måneskolen, Naturspiritualitet

Den lille måneskolen: Fullmånen i august

Byggmåne, kornmåne, maismåne, innhøstningsmåne. Kilde: Pixabay.

Fullmånen i august
kalles byggmåne, kornmåne, maismåne eller innhøstningsmåne.

Siden byggmånen varsler begynnelsen av korninnhøstningen, er den av spesiell betydning for paganister. Hvorfor? Fordi kornet bærer livssyklusens mysterier dypt i sin kjerne. Hvert lite korn, alle etterkommere av det aller første frøet, springer fruktbart fra jordens skjød. Hver individuelle spire vokser seg høy og frodig. Og selv om hver stilk dør når høsten kommer, faller frøene fra døden til livet, mot ny spiring i den fuktige fruktbare jorden som er Gaia, Gudinnen.

Dette er en perfekt illustrasjon av naturens mysterier og syklusen av fødsel, liv, død og gjenfødsel. Og det minner oss på at vi også er som kornet, menneskehetens små frø. Vi stammer alle fra de to aller første menneskene, vi er alle forbundet med hverandre. Livets og dødens syklus, mysteriet, er vår arv: For vi, som kornet, er et ledd i den lenken som kalles evig liv.

Fordi byggmånens energi henter frem temaet evig forbindelse, passer det godt å fokusere på alt som har med umiddelbar eller litt fjernere familie å gjøre, og enhvert sak som involverer personlig gjenfødelse eller avslutninger. Det er også en glimrende tid for å reparere relasjoner – både kjærlighetsrelasjoner, vennskap og familiebånd. Det kan også lønne seg å anstrenge seg litt ekstra for å legge grunnlaget for nye harmoniske partnerskap – både personlige og profesjonelle (arbeidskollegaer). Andre områder som flyter lett nå er alt innenfor lov og rett (juss), testamenter og arv.

Dette er også tiden for å være takknemlig. Start med å takke de gamle gudene, men glem heller ikke alle dine forfedre, alle dem som deler ditt blod. Det er takket være dem at du lever, puster og er det verdifulle lille frøet du er i syklusen av evig liv.

Ideer til hellig arbeid under fullmånen i august:

  • Bær klær i farger som gul, orange og brun for å symbolisere korninnhøstningen.
  • Kle alteret med en gul duk, og dekorer med bilder av dine forfedre, minner, maiskolber, bunter med bygg eller hvete og skåler med frø.
  • Bruk gyllengule lys og brenn røkelse med duft av patchouli.
  • Trekk sirkelen med en liten bunt hvete eller en maiskolbe. Etter ritet tar du dette og alle frø og korn du har brukt med ut, og gir det i gave til fuglene og dyrene.
  • Marker sirkelens ytterkant med papirlenker for å symbolisere lenken av evig liv.
  • Server hvetekjeks og øl, eller Vørterøl om man foretrekker alkoholfritt.

Kilde:
«Everyday Moon Magic» av Dorothy Morrison.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..