Årstider og duft, Duft og parfyme, Duftanmeldelse

4160 Tuesdays January Joy Box: Den røde boksen

January Joy Box – Den røde boksen. © Belinda E. Kjernli.

Julekalender i januar? Jada. Nesten ihvertfall.

Det engelske indieparfymehuset 4160 Tuesdays, har skapt en velduftende kalender for den mørkeste, kaldeste og kjipeste måneden på den nordlige halvkule. Nemlig januar. Men om man vil bruke kalenderen i desember, så er det selvfølgelig ingenting i veien med det.

Jeg brukte kalenderen som julekalender selv. Den bragte masse glede i hele desember, for denne kalenderen stopper ikke på 24. Her er det godsaker og overraskelser i hele 30 dager til ende.

Nå hadde jeg en egen diktkalender her på SanseNomaden i desember, derfor skrev jeg ikke om denne kalenderen da. Siden den opprinnelig er ment å skulle være et lyspunkt i januarkulda, så dedikerer jeg årets første måned 2019 til The January Joy Box.

Kalenderen består av fem bokser som hver inneholder seks små prøver på forskjellige dufter fra 4160 Tuesdays. Hver boks er merket med en farge – boks en er rød, boks to er grønn, boks tre er gul, boks fire er blå og boks fem er burgunder.

Noen av prøvene i kalenderen er av dufter 4160 Tuesdays har hatt i sin kolleksjon en god stund, dufter som rett og slett fortjener litt mer oppmerksomhet, noen er splitter nye av året 2018, noen vil lanseres i løpet av 2019 og noen har vært spesialbestillinger fra privatkunder (men ikke selve sluttproduktet de endte opp med å velge).

Prøvene i hver enkelt boks er pakket inn slik at de ligner konfekt. Kilde: 4160 Tuesdays.

Boks 1: Den røde boksen
I dette første av i alt fem innlegg om The January Joy Box presenterer jeg innholdet i den aller første esken, og deler mitt førsteinntrykk av duftprøvene fra de første seks dagene i måneden.

Dag 1: Scenthusiasm
Duftnoter: Irisrotsmør, rose absolute, sitronolje, appelsinolje, agurkekstrakt, einer absolute og korianderolje.

Duften åpner med søte, modne appelsiner og irisrot. Jeg opplever å kjenne en frisk, sjøluftaktig lukt, og også duften av noe grønt. Etter en kort stund på huden endrer appelsinduften seg til lukten av tørket appelsinskall, og irisroten blir pudderaktig, støvete, tørr og litt sopplignende i duften. Det er en merkelig kombinasjon – appelsin og irisrot – men det fungerer også, på en pussig måte. Jeg opplever basen som varm, støvete, preget av musk og et deilig hint av lett dyrisk honning.

Dag 2: Laurel Canyon
Denne duften finner jeg ingen informasjon om noe sted. Enten har det vært en spesielbestilling fra en privatkunde, eller så har det vært en limited edition-duft, eller også kan det hende dette er an av duftene som kommer til å lanseres i 2018.

Laurel Canyon åpner med aromatiske, urteaktige, grønne og litt barskoglignende duftnoter, og utvikler seg til å bli en myk, balsamisk, sødmefull og jordaktig duft. Kontrasten mellom de kjølige, aromatiske urtene og den plutselige jordaktige sødmen er spennende. Interessant duft.

Dag 3: Redchurch
Jeg har ikke funnet noen informasjon om denne duften heller.

Dette er en duft som kombinerer frukt og resiner (tørket kvae fra forskjellige trær). Den starter med en lett berusende duft av tørket appelsinskall og appelsinjuice. Sakte endrer appelsinduften seg til en fristende lukt av et saftig, rødt eple. Bak eplelukten ligger en rik vev av glødende resiner, og muligens litt lær… Jeg liker denne duften svært godt. Den føles spesiell og fascinerende.

Dag 4: My Maserati does 185
Ennå en duft jeg ikke finner noe informasjon om.

Navnet er svært passende. Dette er en stilfull og elegant lavendelduft som akkompagneres av duftnoter som minner om bilmotor, varm gummi, lær og asfalt. Duften er unik og usedvanlig vellaget, men den er ikke direkte min kopp te. Det er lavendelen som gjør det. Jeg er ingen fan av å dufte som denne blomstrende urten.

Tittelen på duften er forresten hentet fra teksten til en låt av Joe Walsh. Låta heter «Life’s been good». Den er fra 1978. Her er den:

Dag 5: Opal Lights
Duftnoter: Sitronmyrt, honningmyrt, rose, sjasminte, neroli, rosentre og Boronia.

Denne parfymen åpner med en vidunderlig myk og grønn sitrusduft. Jeg kan også kjenne et hint av te. Åpnning oppleves som lys, frisk og glinsende. En meget attraktiv og behagelig lukt. Men den virkelige og vakreste stjernen i dette showet er rosentreet. Milde Gudinne, noe så nydelig! Det er en kremet, rødmende, roselignende treduft, som føles både dyp og kompakt, men likevel mild. Så langt er dette min favoritt fra denne kalenderen. Helt utrolig vakker komposisjon!

Duften er ikke tilgjengelig nå, men jeg tror den skal komme tilbake for salg i løpet av 2019. Jeg klarer nesten ikke å vente!

Dag 6: Kindness changes lives
Duftnoter: Geranium, lavendel, eikemose, myrra, patchouli, grønne blader, bergamot, kaprifol, rose, iris og hedione.

For det første: For et fantastisk navn på en duft!

Den livsendrende vennligheten er en frisk, lys, grønn og aromatisk blomsterduft. Det lukter som en spasertur gjennom en sommerhage. Det er tidlig morgen, alt er dekket av dugg, og de første solstrålene kjærtegner gress og blomster med lys og varme. En virkelig vakker og oppløftende duft som får (nesten) alt til å føles bedre.

Neste innlegg om denne kalenderen kommer om ca. ei uke. Da er det den grønne boksens innhold jeg skal dele med dere. Altså duftprøvene fra dag 7 til og med dag 12.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt denne kalenderen selv.
Parfymør: Sarah McCartney.
Type Parfymehus: Indie.
Parfymehusets nasjonalitet: Engelsk.
Parfymene markedsføres til: Både menn og kvinner (Unisex)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..