Årstider og duft, Duft og parfyme, Duftanmeldelse

4160 Tuesdays January Joy Box: Den grønne boksen

January Joy Box – Den grønne boksen. © Belinda E. Kjernli.

For omtrent en uke siden skrev jeg det første innlegget om January Joy Box fra det engelske indiehuset 4160 Tuesdays. Du kan lese det HER.

Den velduftende januarkalenderen January Joy Box består, som nevnt i første innlegg, av fem bokser som hver inneholder seks forskjellige parfymeprøver. I forrige innlegg presenterte jeg den første boksen, også kalt den røde boksen. I dette innlegget er det boks nummer to, den har fargekode grønn, jeg skal skrive om. Den grønne boksen inneholderparfymeprøver for dag syv til og med dag tolv. Her er mine tanker om duftene. 🙂

Dag 7: Tokyo Spring Blossom (tidl. Urura’s Tokyo Café)
Duftnoter: Rosa grapefrukt, mandarin, rose, fiol, bringebærblad og opoponax (søt myrra).

Dette er en deilig grønn, forsiktig bitter og kjølig blomsterduft med en herlig fruktighet, og en behagelig base bestående av myke, balsamiske og mildt jordaktige duftnoter. Jeg er positivt overrrasket over at dette ikke var en typisk japansk blomsterduft (les: kirsebærblomster eller plommeblomster), men noe langt mer forfriskende og raffinert. Kjempefin kreasjon.

Dag 8: Brigadoon
Duftnoter: Mose, skognoter, jordaktige noter, ville blomster, vannaktige noter, treverk og amber.

Brigadoon er en limited edition-duft. Jeg tror ikke den er tilgjengelig for salg lenger.

Denne duften føles særdeles kjent. Den minner meg skikkelig om en av mine vår- og sommerfavoritter, Floris Bergamotto di Positano. Den eneste virkelig store forskjellen på disse to parfymene er at Bergamotto di Positano har en friskhet fra bergamott og te som Brigadoon ikke har. Brigadoon er en varm, lett krydret, kremet og akvatisk duft. Den minner om en kombinasjon av frisk, salt sjøbris og jord og sand oppvarmet av solen. Kreasjonen er både koselig, oppfriskende og veldig behagelig.

Dag 9: Delight
Denne duften finner jeg ingen informasjon om noe sted. Enten har det vært en spesialbestilling fra en privatkunde, eller så har det vært en limited edition-duft, eller også kan det hende dette er en av duftene som kommer til å lanseres i 2018.

Delight er en nydelig, fredfull, forsiktig pudret fruktduft. Jeg mener å kjenne igjen saftig fersken, i tillegg til friske sitrusnoter. Den har en dybde jeg opplever som bomsteraktig og litt grønn. Jeg kjenner også en myk varme som ligger og dirrer rett under de saftige fruktnotene. Delight er en svært behaglig duft. Den minner om vennlighet og vennskap. Imøtekommende og søt.

Dag 10: The Orange Tree
Jeg har ikke funnet noen informasjon om denne duften heller.

Dette er en solfylt og hoppende glad parfyme. Den dufter av saftige, friske appelsiner. Rett under saftigheten kjenner jeg en deilig grønn lukt, som av bladene på appelsintreet. Det er også en fin treaktig duft i basen, som gjør bildet av appelsintre komplett. The Orange Tree er en lys og avslappet kreasjon, både oppløftende og beroligende. Den føles som å sitte og meditere midt i en solfylt appelsinlund. Virkelig nydelig!

Dag 11: Kiss me quick(ly)
Ennå en duft jeg ikke finner noe informasjon om.

Kiss me quick(ly) er inspirert av en kveld på tivoli. For min nese handler denne duften i all hovedsak om kandiserte epler og oljete maskineri. Det er en høyst stemningsfull lukt, den tar deg virkelig til et tivoli med sine snacksboder og velsmurte karuseller. Eplenoten er nydelig, forfriskende og sødmefull, med en behagelig undertone av frisk fruktsyre. Dette er en virkelig unik parfyme, og jeg innrømmer gjerne at jeg foretrekker denne fremfor Maison Martin Margielas duft med samme tema – Funfair Evening.

Dag 12: The Lion Cupboard
Duftnoter: Mynte, lavendel, einerolje, grapefrukt, anisfrø, ylang-ylang, rose, sedertre, sandaltre, svartpepper, tobakk, vetiver, vanilje og kakao.

Dette er en mørkt treaktig, jordaktig og krydret duft med et svakt hint av gjødsel. Duften begynner med en urteaktig, litt medisinlignende eim, men transformeres raskt til en sødmefull, treaktig og krydret (les: pepperkakekrydder) duft med en svak berusende undertone. Avslutningen er myk, mørk, tre- og jordaktig. Jeg liker den. Og navnet minner om Narnia!

Neste innlegg om denne kalenderen kommer om ca. ei uke. Da er det den gule boksens innhold jeg skal dele med dere. Altså duftprøvene fra dag 13 til og med dag 18.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt denne kalenderen selv.
Parfymør: Sarah McCartney.
Type Parfymehus: Indie.
Parfymehusets nasjonalitet: Engelsk.
Parfymene markedsføres til: Både menn og kvinner (Unisex)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..