Den lille måneskolen, Naturspiritualitet

Den lille måneskolen: Fullmånen i januar

Ulvemåne, snømåne, lang natts måne, stillemåne. Kilde: Pixabay.

Fullmånen i januar
kalles ulvemåne, snømåne, lang natts måne eller stillemåne.

Denne fullmånen er oppkalt etter ulven av to årsaker. For det første har dette dyret det med å dukke opp på denne tiden av året, da tilgangen på mat ute i naturen er lavest. Dette betyr at ulver og andre rovdyr gjerne må nærme seg bebodde områder for å finne føde. For det andre, og den viktigste grunnen, ulver er – akkurat som mennesker – familieorienterte vesener. De er avhengige av hverandre for å få dekket behov for nærhet, støtte og sosial kontakt. De lever sammen i flokk, som en familie, og er gjerne trofaste livet ut. Dette samlivet er essensielt for de fleste ulvers velvære. Uten sosial kontakt og støtte fra sine artsfrender har ulven det med å sture og oppleve stor ensomhet.

Når du feirer denne fullmånen kan du tenke på at mennesket, akkurat som ulven, lever i et familieorientert samfunn. Sett derfor av litt tid til å sette pris på de du har nær deg under denne fullmånen. Tilbring tid sammen med de du er glad i. Hvis det er knute på tråden i noen av dine realsjoner er dette en fin tid å finne en løsning på. Takk din familie for den rollen de så langt har spilt i ditt liv, for uten dem hadde du ikke vært helt den personen du er i dag, både på godt og vondt. Husk å sette av litt tid til din guddommelige familie også – guder, gudinner, ånder og vesener du føler nærhet til. Disse er ikke bare alminnelige familiemedlemmer, men den familien du har valgt deg – og den familien som har valgt deg. Dere deler spesielle bånd som bør æres under fullmånen i januar.

Ulvemånens energi egner seg spesielt godt til magisk arbeid som handler om å løse familieproblemer og fornye bånd til familien. Ulvemånen passer også fint til å jobbe med alle typer forhold, partnerskap, og hjertets anliggender, samt alt som har med nye prosjekter og nye ideer å gjøre.

Ulvemånepåkallelse
Gudinne stor, hør mitt ord,
ulvemåne skinn på jord.
Månelys, skjenk meg så,
kjærlighet å vokse på.
Familie og venn og dem
som elsker meg – de er mitt hjem.
Skjenk oss alle mot og kraft,
hør min bønn i denne natt.

Ideer til hellig arbeid under fullmånen i januar:

  • Kle deg i farger som burgunder, rosa eller rosenrødt for å symbolisere familiekjærlighet og samhold. Klær i disse fargene, spesielt hvis de er strikkede eller heklede, representerer de tette båndene som skaper en sammenknyttet familie.
  • Tenn burgunder eller rosa lys på alteret, og brenn røkelse som furu, sedertre eller sypress. Evenetuelt kan du brenne en røkelse du forbinder med fullmånen.
  • Pynt alteret med minner og ting som representerer spesielle og viktige familiebegivenheter, samt bilder av familiemedlemmer og nære venner. Legg gjerne noen epler på alteret også, da epler symboliserer kjærlighet og nærhet.
  • Marker sirkelens ytterkant med furunåler eller furukvister og kost deretter hele sirkelen med en kraftig furugren som symboliserer evig liv og vekst.
  • Sett en skål med søte kjeks på alteret og ha eplejuice eller eplecider i begeret.

Kilde:
«Everyday Moon Magic» av Dorothy Morrison.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..