Årstider og duft, Duft og parfyme, Duftanmeldelse

4160 Tuesdays January Joy Box: Den gule boksen

January Joy Box – Den gule boksen. © Belinda E. Kjernli.

Vi har kommet til den gule boksen i 4160 Tuesdays herlig velduftende januarkalender. Jeg har tidligere skrevet om de to første boksene, den røde boksen og den grønne boksen. Du finner innleggene om dem HER (rød) og HER (grønn). Mer informasjon om det engelske indiehuset 4160 Tuesdays finner du i innlegget om den røde boksen.

Boks 3: Den gule boksen
Dette er det tredje av i alt fem innlegg om The January Joy Box. Her presenterer jeg innholdet i eske tre, og deler mitt førsteinntrykk av duftprøvene fra dag tretten til og med atten.

Dag 13: Be Careful What You Wish For
Duftnoter: Sitrus, røde frukter, guaiactre, patchouli og hvit oud.

Dette er en svært interessant fruktduft. Den har en mørk, treaktig fruktighet med en tydelig undertone av oud. I begynnelsen stikker ouden seg frem som en svak stall- og gjødselslignende eim, men den trekker seg raskt tilbake, og vi står igjen med et behagelig treaktig mørke. Fruktene i denne duften er saftige og lett sirupsaktige, som om noen av dem er ferske og noen er tørkede eller syltede.

Dag 14: Invisible Ben
Duftnoter: Sitron, lime, appelsin, sandeltre og cognac, benzoin og musk.

Invisible Ben er en treaktig sitrusduft. Den dufter som en semi-søt, rik sitruslikør mot en glatt, mørk treaktig base. Det er en duft som føles oppfriskende, støttende og behagelig dyp. Til sitrusduft å være sitter den svært lenge på huden. Finfin duft.

Dag 15: Inevitable Crimes of Passion
Duftnoter: Appelsin, kake, kaffe, cognac og treverk.

Parfymen beskrives som en gourmand, men på min hud er dette duften av treverk. Masse tre. Jeg kjenner friskhet fra grapefrukt i åpningen, men det er ikke lenge før trenotene tar helt over. Duften er ikke for tung eller for dyp. Den oppleves som svært velbalansert. Dette er rett og slett en knallfin tresentrert duft med den perfekte graden av tilstedeværelse. Er du på jakt etter den ultimate, virkelig gode treverkslukta, så er denne verdt et forsøk.

Dag 16: Killer Rose
Duftnoter: Frukt, sitrus, patchouli, labdanum, opoponax (søt myrra), vanilje, treverk, sjasmin sambac, iris og roser.

Denne duften er definitivt preget av rose. Jeg opplever å kjenne et svakt maskulint drag i åpningen. Jeg antar at det er patchouli. Det maskuline snevet føles mørkt, «brunt», jordaktig og aromatisk. Rosenoten er dyp. Det er en varm, myk, søt dybde, som muligens kommer fra labdanum og opoponax (søt myrra). Det er også et fruktig lys i denne duften. Så langt er dette en av favorittene mine fra denne kalenderen. En utrolig fin og kompleks komposisjon.

Dag 17: Eat Flowers
Duftnoter: Roser, hvite blomster, liljer, iris og treverk.

Eat Flowers er en grønn, vårlig, frisk blomsterduft. Jeg kjenner duften av hele blomsten, med stilk, blader og plantesaft. Det er en myk, jordaktig varme i basen, noe lett pudderaktig og en rar, bitter undertone i åpningen. Det bitre, grønne minner meg litt om en kombinasjon av grønn paprika, gressløk og lukten av saft fra stilken på knuste blomster. Spennede duft!

Dag 18: White Queen
Duftnoter: Labdanum, opoponax (søt myrra), bringebærblad, rosa grapefrukt, frankincense, sjasmin og melkeaktige noter.

Denne duften ble laget til parfymebloggen ÇaFleureBon sitt åtteårs-jubileum.

For meg lukter White Queen veldig likt Inevitable Crimes of Passion (som jeg skrev om under dag femten). White Queen har ikke den lyse, friske sitrusnoten som Inevtitable Crimes of Passion har, men trenotene i disse to duftene er veldig like. White Queen er bare litt mer kremet. Treduften i begge disse parfymene er dype, tørre og minner litt om eik.

Neste innlegg om denne kalenderen kommer om ca. ei uke. Da er det den blå boksens innhold jeg skal dele med dere. Altså duftprøvene fra dag 19 til og med dag 24.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt denne kalenderen selv.
Parfymør: Sarah McCartney.
Type Parfymehus: Indie.
Parfymehusets nasjonalitet: Engelsk.
Parfymene markedsføres til: Både menn og kvinner (Unisex)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..