Årstider og duft, Duft og parfyme, Duftanmeldelse, Ukategorisert

4160 Tuesdays January Joy Box: Den blå boksen

January Joy Box – Den blå boksen. © Belinda E. Kjernli.

Den fjerde og nest siste boksen i den velduftende januarkalenderen fra parfymehuset 4160 Tuesdays er blå. Jeg har tidligere skrevet om innholdet i de tre første boksene – den røde boksen, den grønne boksen og den gule boksen. Du finner innleggene om dem HER (rød), HER (grønn) og HER (gul). Mer informasjon om det engelske indiehuset 4160 Tuesdays finner du i innlegget om den røde boksen.

Boks 4: Den blå boksen
Dette er det fjerde av i alt fem innlegg om The January Joy Box. Her presenterer jeg innholdet i eske fire, og deler mitt førsteinntrykk av duftprøvene fra dag nitten til og med tjuefire.

Dag 19: Amberama 
Duftnoter: Bringebær, sort pepper, iris, treverk, amber og resiner.

Dette er en deilig, dyp, gylden, glødende amberduft, kombinert med en saftig, søt, bringebærnote som gjør duften annerledes og behagelig. Duften av bringebær varer og varer, og hindrer amberdelen av parfymen i å bli for kompakt og «brun». Kjempefin parfyme!

Dag 20: Babylon Sunset
Duftnoter: Jordbær, bringebær, grapefrukt, tangerine, rose, sjasmin, sandeltre, musk, vanilje og treverk.

Milde Gudinne, denne er nydelig! Denne parfymen har den samme myke, kremete, dype, orientalske, rosenrøde vaniljeduften som klassikeren Habit Rouge fra Guerlain har (hvis du har testet den), men i Babylon Sunset er det tilført langt flere frukter. Jeg kan tydelig kjenne den søte og forfriskende tangerinen, og også noe som minner meg om saftig, moden fersken (selv om det ikke nevnes blant notene). Denne duften er både sensuell og beroligende. En av mine favoritter.

Dag 21: Centrepiece
Duftnoter: Honning, frangipaniblomster, sedertre, grønn te, vanilje, sitrussorbet og sjokolade.

Første gang jeg testet denne duften trodde jeg det var en ren lavendelparfyme. Det skal sies at jeg var litt forkjøla, noe som helt sikkert har påvirket mitt førsteinntrykk av duften. Men uansett et rart fenomen. Etter å ha testet den igjen et par ganger har jeg kommet fram til at det muligens er kombinasjonen fragnipaniblomster, vanilje og noe litt anis- og mandelaktig som skaper illusjonen av lavendel. Ihvertfall i duftens åpning. Etter et par minutter på huden er det ingen tvil om at denne duften handler om frangipaniblomsten, en av mine absolutte favoritter blant blomsternotene. Duften er praktfull, rik, berusende og omfavnende. En virkelig vakker, honningsøt frangipaniduft med en silkemyk undertone av mandelmelk. Så fin!

Dag 22: Silk, Lace & Chocolate
Duftnoter: Sjokolade, jordbær, bergamot, vanilje og amber.

Denne parfymen lukter som en gammeldags konfekteske av tre fylt med små, delikate konfekt med fruktfyll. Silkemyk sjokolade, søt (men ikke for søt), med en dyp, velbalansert fruktighet. Etter noen timer på huden henger det igjen en tørr, lett støvet, treaktig sjokoladeduft. Meget behagelig.

Dag 23: Shazam!
Duftnoter: Amber, sort pepper, rosa pepper, frankincense, labdanum, vanilje og appelsin.

Jeg opplever Shazam! som en amber- og sedertreduft med nyanser av krydder (jeg er ganske sikker på at jeg kjenner kardemomme) og aromatiske duftnoter. Amber og krydder gir en tydelig orientalsk følelse, mens de aromatiske notene (jeg synes jeg kjenner einer) skaper en kjøligere, barskogaktig fornemmelse. Det er som om dype skoger i nord møter vide ørkener i sør i denne parfymen, noe jeg virkelig liker. Jeg er vanligvis ikke så glad i parfymer med mye sedertre, men denne er faktisk veldig fin. Jeg setter spesielt pris på den kraftige kardemommenoten. Den gjør lukten av sedetre litt mindre typisk, og lettere for meg å like.

Dag 24: Extra Sexiest Scent on the Planet. Ever. (IMHO)
Duftnoter: Bergamot, lyst treverk, amber og vanilje.

Mitt inntrykk av denne duften matcher ikke duftnotene. For min nese er dette en lett rosenrød, kraftig balsamisk, semigourmand appelsinblomstduft. Den er varm, dyp, tiltrekkende og koselig. Lett og like.

Neste, og siste, innlegg om denne kalenderen kommer om ca. ei uke. Da er det den vinrøde boksens innhold jeg skal dele med dere. Altså duftprøvene fra dag 25 til og med dag 30.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt denne kalenderen selv.
Parfymør: Sarah McCartney.
Type Parfymehus: Indie.
Parfymehusets nasjonalitet: Engelsk.
Parfymene markedsføres til: Både menn og kvinner (Unisex)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..