Årstider og duft, Duft og parfyme, Duftanmeldelse

4160 Tuesdays January Joy Box: Den vinrøde boksen

January Joy Box – Den vinrøde boksen. © Belinda E. Kjernli.

Vi har kommet til den aller siste boksen, av i alt fem, som utgjør duftkalenderen January Joy Box 2019. Jeg brukte kalenderen som julekalender i fjor, men den er opprinnelig laget for å gjøre januar litt lysere, lettere og morsommere. Du kan lese mer om selve kalenderen og parfymehuset som har skapt den, 4160 Tuesdays, i innlegget jeg skrev om Den røde boksen. De andre innleggene i denne bloggserien finner du HER (den grønne boksen), HER (den gule boksen) og HER (den blå boksen).

Boks 5: Den vinrøde boksen
Dette er det femte av i alt fem innlegg om The January Joy Box. Her presenterer jeg innholdet i eske fem, og deler mitt førsteinntrykk av duftprøvene fra dag tjuefem til og med tredve.

Dag 25: Over the Chocolate Shop
Duftnoter: Kakaosmør, kaffe, hasselnøttekstrakt og vanilje absolut.

Duften kler absolutt navnet sitt. Dette lukter som alle mulige slags sjokolader og konfektbiter – melkesjokolade, mørk sjokolade, praline, nougat. Duften er støvete, mørk, honningsøt og lett nøtteaktig. Virkelig deilig. Er du på jakt etter den ultimate sjokoladeparfymen, så trenger du ikke å lete så mye lenger. Dette er duften for deg!

Dag 26: An Excess of Carelessness
Duftnoter: Heliotropin, vanillin, coumarin og bergamott.

Med en gang lukter An Excess of Carelessness som en skikkelig god kopp Earl Grey-te med melk og sukker. Når bergamotten forsvinner fra huden står vi igjen med en myk, pusete, pudret, kremet og sødmefull musklignende duft. Duften er behagelig, men kanskje litt kjedelig. Jeg opplever at denne myke muskskyen mangler kontraster, et eller annet som gjør den litt mer interessant. Jeg elsker den livlige, telignende åpningen. Derfor føles duftens avslutning på huden som litt skuffende.

Dag 27: Freeway
Duftnoter: Appelsin, appelsinblomst, appelsinblader, bensin, motorolje, cannabis, sjasmin, tobakk og søte bakverk.

En deilig appelsinblomstduft med en merkelig, mørk base av brent gummi, olje, alkohol, tobakk og cannabisblader. Det lukter som når en myk, rosa drøm møter bekmørk, beintøff storbyvirkelighet. Meget interessant duft.

Dag 28: Tart’s Knicker Drawer
Duftnoter: Blomster, amber, frukt, musk og krydret røkelse.

En vidunderlig dyp, rik og fruktig blomsterduft, med mørkere base av treverk og balsam. Blomsternotene er intense, berusende og sensuelle. Parfymen har et snev av gamle, klassiske budoarer – forførende kvinners innerste, hemmelige gemakker, der menn vanligvis ikke hadde adgang. Tankene kan også vandre til omklednings- og sminkeværelsene til sparkepikene på selveste Moulin Rouge.

Dag 29: Mrs Gloss Lemon Sherbet
Duftnoter: Sitrus, musk og vanilje.

Jeg trodde at denne duften ville handle om syrlig sitron og godterisødme, men alt jeg opplever av denne parfymen er generell fruktighet. Det er 4160 Tuesdays signaturfruktighet, den finnes i mange av duftene de lager, og den har en deilig dybde fra treverk og balsamiske noter. Jeg liker denne måten å bruke frukt på i parfyme, men jeg forventet noe litt annet her. Det hadde vært så deilig med en klar og tydelig sitronnote, med syrlighet og sødme i perfekt balanse. Jeg må innrømme at jeg er litt skuffet over denne duften.

Dag 30: Captured by Candlelight
Duftnoter: Eiketre, brandy, rum, røde frukter og vokslys.

Dette er den aller siste duftprøven i denne kalenderen. Og den inneholder en varm, lett røykaktig og glødende duft med et tydelig preg av smeltet voks. Jeg opplever også å kjenne en svak metallisk undertone i duftbildet. Jeg er ikke så veldig glad i metalliske dufter, men resten av denne parymen lukter helt nydelig. En virkelig atmosfærisk og vakker kreasjon som kler sitt navn.

Her er stemningen den skaper:

Håper dere har hatt utbytte av mine korte anmeldelser av duftprøvene i denne kalenderen. De gir en kort men bred oversikt over hva huset 4160 Tuesdays handler om og driver med. Jeg har fått sansen for indiehuset mens jeg har testet meg frem – jeg liker selvsagt ikke alt de har laget – men flere av duftene jeg har fått et førsteinntrykk av gjennom denne kalenderen er dufter jeg ønsker å utforske mer, eller også muligens skaffe meg på et senere tidspunkt. Det er ihvertfall tre dufter som spesielt har fanget min oppmerksomhet, og mitt hjerte, og det er:
Opal Lights, Babylon Sunset og Centrepiece. ❤

Jeg har også fått veldig lyst til å gå til innkjøp av flere duftprøver fra dette merket, dufter jeg har sett meg ut, som desverre ikke var med i denne kalenderen. Jeg er nysgjerrig på The Dark Heart of Old Havana, Ealing Green, Goddess of Love & Perfume, Midnight in the Palace Garden, Mother Nature’s Naughty Daughters og Rosa Ribes.

Jeg kommer tilbake med førsteinntrykk av disse en gang i fremtiden. 🙂

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt denne kalenderen selv.
Parfymør: Sarah McCartney.
Type Parfymehus: Indie.
Parfymehusets nasjonalitet: Engelsk.
Parfymene markedsføres til: Både menn og kvinner (Unisex)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..