Den lille måneskolen, Naturspiritualitet

Den lille måneskolen: Fullmånen i mars

Frømåne, kråkemåne, stormmåne, vindmåne. Kilde: Pixabay.

Fullmånen i mars
kalles frømåne, kråkemåne, stormmåne eller vindmåne.

Denne fullmånen varsler om vårens komme. Årstiden for vekst og harmoni nærmer seg. Løk og frø spirer og vokser mot lys og varme i sine lune hvilesteder dypt i jorden. Trærne får myke, grønne skudd. Ekorn og harer koser seg i det varmere været, og fuglene begynner å lete etter materialer til redene sine.

Vårgudinnen er her med sin ville og varme energi. Hun berører alt i naturen med sin elleville lyst til å skape, leke, vokse og blomstre.

Det siste du bør gjøre nå er å sitte stille inne. Kast av deg vinterens varme pledd og tepper, kom deg opp av godstolen og ta deg en tur ut. Forberde hagen ved å så frø i småpotter inne, eller pott om stueplantene dine. Skriv ned ideer, lag planer, og begynn på nye prosjekter. Kreativiteten leker med hver og en på denne tiden av året. Frømånen vil også være med å leke. Den berører oss med sine løfter om frisk vekst og nytt liv.

Som navnet hinter om egner frømånen seg godt til alt innledende magisk arbeid for å fremme god vekst, forbedre hageflekken, velsigne hageredskaper osv. Men det er ikke alt. Dette er også en super tid for å jobbe med personlig vekst, kreativitet, inspirasjon og det å kultivere nye friske perspektiver.

Ideer til hellig arbeid under fullmånen i mars:

  • Kle dere i grønt for å hedre den spirende jorden.
  • Pynt alteret med duk i lysegrønt, og dekorer med vårblomster som snøklokker, påskeliljer og hesthov (om den er kommet ennå).
  • Bruk grønne lys, eller forsøk med hvite eller gule lys dekorert med blader. Brenn en mild blomsterrøkelse, f.eks. lotus eller rose.
  • Trekk sirkelen med en kvist med grønne skudd på. Ta vare på kvisten etter endt rite. Den kan brennes på bål til Beltane.
  • Ha en skål med rundstykker strødd med valmuefrø eller sesamfrø på alteret, samt melk. Spis og drikk litt selv og ofre resten til Guden og Gudinnen.
  • Etter ritet kan dere gå ut (om dere ikke allerede er ute) og legge igjen rester av ullgarn under trærne. Dette kan fuglene plukke med seg og bruke når de bygger redene sine.

Kilde:
«Everyday Moon Magic» av Dorothy Morrison.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..