Den lille måneskolen, Naturspiritualitet

Den lille måneskolen: Fullmånen i april

Haremåne, vekstmåne, knoppmåne, såmåne, frømåne. Kilde: Pixabay.

Fullmånen i april
kalles haremåne, vekstmåne, knoppmåne, såmåne eller frømåne.

Grenseløs fruktbarhet er haremånens gave til oss, og Hun skjenker rundhåndet av den til alle Hun lyser ned på. Enger, plener og trær spirer og knopper seg i skjøre grønne nyanser. Hageblomster begynner å dukke opp av jorden og ville blomster drysser sine farger over bakker, daler og i grøftekanter. Dyrene er brunstige, følger sine instinkter og formerer seg. Hele naturen er leken, glad og travel.

Haremånen påvirker ikke bare verden rundt oss. I Hennes lys føler vi en trang til å vokse og blomstre også. Ønsker om å skape eller produsere fyller oss både åndelig og fysisk. Vi unnfanger nye ideer og planer og er ivrig på å se hvor de fører oss. Vi gir struktur til svevende ideer og luker ut alt som hindrer oss i nå våre mål. Men det er ikke alt. Når denne energien gjennomsyrer hele vårt vesen, har våre tanker og vårt hjerte en tendens til å søke seg mot kjærlighet og romantikk. Det er mange som sier at det er lettere å forelske seg under haremånen enn ellers.

Den fruktbare energien til haremånen er optimale for innsats på områder som forbedret fysisk helse, produktivitet, fornyet energi, og det å fjerne det som hindrer oss i å nå våre mål. Dette er også den perfekte tiden å arbeide magisk med naturvesener så som alver og feer, magisk hagearbeid (rense og lade og velsigne frø, blomsterløk osv) eller alle hjertets anliggender.

Ideer til hellig arbeid under fullmånen i april:

  • Kle dere i myke pasteller som symboliserer glede og fruktbarhet. Alternativt kan dere kle dere i vårgrønt, gult eller ferskenfarget.
  • Dekorer alteret med fargede egg, bilder eller figurer av kaniner, kvister med grønne skudd og vårblomster, eller andre symboler for glede og fruktbarhet.
  • Bruk grønne, gule eller ferskenfargede lys på alteret og brenn en fruktduftende røkelse, som kokos, fersken eller jordbær.
  • Trekk og rens sirkelen med en bukett fioler eller ville vårblomster bundet sammen med et pastellfarget bånd. Du kan også strø vårblomster i ytterkanten av sirkelen om du vil.
  • Server kandiserte fioler eller sitronkjeks og jordbærvin eller jordbærcider. Ofre litt av både blomster/kjeks og drikke til naturvesnene etterpå.

Kilde:
«Everyday Moon Magic» av Dorothy Morrison.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..