Litteratur, Nye bokvenner

Nye bokvenner: April 2019

Nå kommer du til å bli lettere sjokkert. Jeg har ikke kjøpt eller mottatt en eneste bok i april. Zero, zip, zilch, nada. Helt sant. Er ikke aprilsnarr en gang.

Fokuset har rett og slett vært på andre ting enn bokinnkjøp. Oppussing for eksempel. Og fremtidige temaer for bloggartikler. Også har jeg fått en kraftig strikkeraptus. Den har ikke gått over ennå, så det blir nok mer garninnkjøp enn bokinnkjøp utover i mai også.

Med all den andre aktiviteten jeg har brukt tiden på har også leselysten sunket noe. Jeg har begynt på sakprosaboka «Kunstformidling – Fra verk til betrakter» av Charlotte Blanche Myrvold og Gerd Elise Mørland, men har ikke kommet så veldig langt i den. Den er interessant, men hodet mitt er ikke helt med i handlingen akkurat nå. Den må rett og slett vente. Jeg har også begynt på den gotiske eventyrgrøsseren «Once…» av James Herbert. Det går litt bedre. Det går ikke fort fremover, men det går. Kommer nok til å koselese den over en litt lengre periode.

SAM_6006 SAM_6017 SAM_6048

Her er tre bilder av oppussingsprosjektet mitt. Jeg har malt ytterdøra på huset mitt, og døra på et lite uthus i hagen, i fargen turkis. Husfargen kan ikke akkurat kalles diskret, så jeg kom frem til at det ikke er noen grunn til å velge en konservativ farge på dørene heller.

Gekkoene fant jeg på Etsy. De er laget av resirkulerte oljefat. Det er lokale kunstnere i Port-au-Prince på Haiti som lager disse. Jeg elsker ideen, og jeg elsker det ferdige metallkunstverket. Gekkoene er herlig fargerike og barnlige. De sprer glede og lyser opp inngangspartiet på huset mitt. Jeg blir glad hver gang jeg ser dem.

Selv om jeg ikke har lest så mye denne måneden, så er det skrevne ord stadig i fokus.

Jeg har skrevet en gjesteartikkel for bloggen til det norske parfymehuset Eroma Perfumes. Temaet for artikkelen er duft og reiser. Jeg regner med at artikkelen postes litt nærmere fellesferien. Da kommer jeg til å dele den med dere.

Jeg har også deltatt på et gratis minikurs i skriveteknikk og hvordan komme i gang med en tekst. Kurset er i regi av Forfatterskolen, og det har vært givende å lese og skrive seg igjennom de forskjellige korte, men informative og inspirerende, modulene. Det gis også en rekke gode tips med på veien, for de som ønsker å ta skrivedrømmen til neste nivå.

Er også i gang med å planlegge fremtidige blogginnlegg. Jeg ønsker å skrive mer om kunst og kreativitet, samt om dufter og parfyme. Har ihvertfall idé til tre bloggserier. En om min dufthistorie, om dufter som har betydd mye for meg og som i stor grad har formet min smak og mine minner. En om dufter og selverkjennelse, eller selvutvikling om du vil. Og en serie om min kunst og mitt kreative uttrykk, der jeg bl.a. vil presentere bilder jeg lager og skrive litt rundt inspirasjon og prosess.

I tillegg kommer jeg selvfølgelig fortsatt til å skrive om naturspiritualitet og litteratur.

Da vet du litt om hva som skjer hos meg om dagen, og hva SanseNomaden kommer til å tilby sine lesere fremover.

Selv om det ikke ble noen nye bokvenner på meg i april, og heller ikke så mye lesing, så kjenner jeg at april har vært en givende måned. Det har på mange måter vært en måned i ideenes og kreativitetens tegn – og jeg gleder meg til å bevege meg nærmere en manifestasjon av ideene jeg danser og leker med for tiden.

Ha en fin mai alle sammen!
Finn frem ei god bok og unn dere deilige lesestunder ute i det fine vårværet! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..