Duft og parfyme, Duftanmeldelse

Duftanmeldelse: Lily of the Valley fra Parfums Quartana

Kilden til bildet til venstre: Fragrantica. Kilden til bildet til høyre: Filmweb.

Duftens navn og merke
«Lily of the Valley» fra Parfums Quartana.

Duftfamilie og duftnoter
Lily of the Valley kategoriseres som en grønn, treaktig blomsterduft.

Duftnotene: Bergamott, neroli, duggfriske blader, solbærknopper, liljekonvall, appelsinblomst absolut, mørk rose absolut, sjasminblader, svart lærakkord, labdanum ekstrakt, vetiver Bourbon, vanilje absolut og sandeltre.

Merkets presentasjon av duften
«Sweetest of the flowers a-blooming
In the fragrant vernal days
Is the Lily of the Valley
With its soft, retiring ways» 
— Paul Laurence Dunbar

«Said to grow from the tears of the weeping Virgin Mary, Lily of the Valley is a small, delicate, bell-shaped white flower cherished for its purity and innocence, and traditionally used as a symbol of Spring vernal splendor. We tinted its creamy white-floral essence by spiking its heart with blackcurrant liquor, which pulls you down into its supple base of soft leathery darkness.»

Min vurdering
Parfums Quartanas Lily of the Valley er en del av duftserien «Les Potions Fatales» (dødelige heksebrygg), dufter inspirert av giftige planter, deres historie og mytologi. Det finnes ni dufter i denne serien: Mandrake, Venetian Belladonna, Bloodflower, Midnight Datura, Digitalis, Hemlock, Lily of the Valley, Poppy Soma og Wolfsbane.

På norsk heter planten Lily of the Valley Liljekonvall.

Dette er en interessant duft, fordi den ikke lukter som liljekonvall i det hele tatt. Duften er faktisk svært lite blomsteraktig. Det finnes skjøre hint av noe som minner om blomster i denne parfymen, men i hovedsak er dette en en varm balsamisk, læraktig, litt sirupsøt og lett berusende duft av et skoglandskap.

Jeg må innrømme at jeg ikke er en tilhenger av liljekonvallnoter i parfyme, jeg synes ofte de blir for skarpe, gjennomtrengende og såpeaktige. Så en duft som presenterer en mer konseptuell, heller en fotorealistisk, liljekonvall er mer min kopp te. Jeg liker denne duften veldig godt.

Når jeg lukter på denne parfymen, får jeg fått assosiasjoner til Astrid Lindgrens historie om Ronja Røverdatter.

Lily of the Valley er duften av en litt mystisk, skyggefull skandinavisk skog, bebodd av både dyr og magiske naturvesener (som rumpnisser og villvetter). Det er en duft som kombinerer det vennligsinnede med det litt mer mørke og truende.

Parfymen har en kombinasjon av den fuktige, mørkegrønne duften av skogbunn, og en mye tørrere treaktig duft med islett av svak røyk, og noe som ligner på lukten av stein.

Det er en makeløs lærnote i denne duften også, som minner meg om klærne til Ronja og røverne, og alle pels- og skinndetaljene i interiøret i Mattisborgen. Dette læret kombinert med den halvsøte, sirupslignende og lettere berusende lukta gir meg assosiasjoner til hovedhallen i Mattisborgen, med langbordet, krus med øl og mjød og alle røverne som synger og eter sammen.

Disse forsiktige hintene av noe litt grønt og blomsteraktig, som jeg nevnte innledningsvis, skaper en følelse av vår eller tidlig sommer i duftbildet. Og jeg er med en gang med Ronja ut i skogen, der hun løper rundt og slipper løs det ville vårskriket sitt – et skrik fylt av lutter glede for at vinteren endelig er over.

Dette er en av favorittene mine fra dette huset.

Duften har medium styrke og varer rundt 7-8 timer på min hud.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt duftprøven selv.
Parfymør: Nathalie Benareau.
Type parfymehus: Nisje.
Parfymehusets nasjonalitet: Amerikansk.
Parfymen markedsføres til: Kvinner.
Duften ble lansert: 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..