Boktips, Litteratur

Min påskelektyre 2020

Påskeblomst og påskelektyre. Kilde: Pixabay.

Det er intense, urovekkende og rare tider. Hvordan er det med dere? Klarer dere å finne roen i kaoset? Å finne noe fint i hver dag selv om ting er vanskelige? Jeg håper dere tar godt vare på dere selv – og på andre – ved å følge helsemyndighetenes råd og veiledning: Vask hender, hold avstand og hold dere hjemme i størst mulig grad.

Påsken blir nok ikke helt som forventet i år. Det er mye vi ikke kan gjøre akkurat nå, ting som hører påsken til. Det blir ingen utenlandsturer eller hytteturer, ingen skitur på fjellet i gode venners eller familiens selskap, ei heller afterski eller festlige sammenkomster i solveggen eller rundt peisen. Men vi kan fremdeles ha en fin påske dere. Vi kan hygge oss hjemme også, med en god film, puslespill, brettspill, gode samtaler med dem vi deler hjem med, eller venner og familie online. Og vi kan lese! Påskekrimmen er jo en god, gammel, norsk påsketradisjon – og den kan vi holde i hevd i år også! ❤

Hvis du vil lese litt om hvor denne påskekrimtradisjonen kommer fra, så ta en titt HER. 🙂

Så, hva skal jeg lese til påske? Jeg leser vanligvis ikke mye krim, og derfor har jeg sjelden lest påskekrim. Men i år tenkte jeg at jeg skulle gjøre et unntak. Unntakstilstand er det jo uansett. 😉

Jeg har nylig mottatt to krimbøker (anmeldereksemplarer) fra forlaget Gursli Berg, som jeg tenkte jeg skulle hygge meg med til påske. Her er de:

«I tjue år har Tracy Crosswhite stilt spørsmål ved etterforskningen av søsteren Sarahs forsvinning og den påfølgende rettssaken. Hun tror ikke at Edmund House – en tidligere straffet voldtektsmann og mannen som ble dømt for drapet på Sarah – er den skyldige. Saken motiverer Tracy til å jobbe for å opprettholde lov og rettferdighet, og hun blir etterforsker i Seattle-politiet og vier livet til å oppklare drapssaker.

Da Sarahs levninger til slutt blir funnet i nærheten av hjembyen deres, nord i Cascade-fjellene i delstaten Washington, er Tracy fast bestemt på å finne svarene hun har lett etter. Men i letingen etter den virkelige drapsmannen avdekker hun mørke, gamle hemmeligheter som kommer til å forandre hennes forhold til fortiden for alltid – og åpne døren til en dødelig fare.»

«Drapsetterforsker Tracy Crosswhite har et talent og en svakhet for å nøste opp i uløste kriminalsaker. Etter at hun selv i ung alder opplevde at søsteren ble myrdet, har Tracy gått hardt inn for å sørge for at andre pårørende får løst sakene sine.

I «Lysningen» prøver Tracy å løse en indianerjentes 40 år gamle, mistenkelige selvmord. Hun må grave dypt i historien til en liten landsby, og der finner hun mørke, ubehagelige hemmeligheter som ikke alle er interessert i at skal bli allment kjent. Kan Tracy holde løftet sitt til den døde jentas familie? Eller blir hun det neste offeret?»

Har dere planlagt hva dere skal gjøre i påsken? Har dere kreative forslag til hva en hjemmepåske – og innepåske – kan brukes til? Og, ikke minst, hva har dere planer om å lese i påsken? 🙂 

Glad i dere! ❤
Stor klem fra

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..