Inspirasjon, Naturlig hudpleie, Oppskrifter

Oppskrift: Fuktighetsbevarende og velduftende ansiktsvann

Ingredienser til ansiktsvann. © Belinda E. Kjernli

Siden jeg nå en gang sitter hjemme og har mye tid til overs, så fant jeg ut at jeg kunne lage mitt eget ansiktsvann. Jeg var så heldig at jeg allerede hadde alle ingrediensene i kjøleskapet. Jeg hadde også en ledig sprayflaske stående, så det var bare å sette i gang så fort lysten tok meg. Hvis du ikke har kjøleskapet fullt av diverse blomstervann og plantesafter, som jeg har, så kan du enkelt få tak i det hos f.eks. Sunvita.  Enkelte tyrkiske eller utenlandske grønnsaks- og matbutikker har også ofte forskjellige typer blomstervann til salgs (det er i en slik butikk jeg har fått tak i kewrablomstvann).

Du trenger
1 del juice av aloe vera
1 del appelsinblomstvann
1 del kewrablomstvann
1 del rosenvann
Tom sprayflaske (40 ml f.eks)

Slik gjør du
Til en 40 ml sprayflaske bruker jeg en kork av hver av ingrediensene. Hell på flasken, skru på korken og rist godt. Blir ikke flasken helt full, er det enkelt å regulere ved å helle på litt ekstra av hver ingrediens. Kewrablomstvann kan godt droppes, hvis det er vanskelig å få tak i.

Ansiktsvannet kan sprayes på morgen og kveld, for oppfriskning av huden – eller akkurat når du føler for det. Det fungerer også kjempebra som fuktighetsbevarende ‘settingspray’, etter at du har lagt makeup. Det er også deilig som siste trinn i en ansiktspleierutine, etter at fuktighetskrem eller nattkrem er massert inn i huden. Sprayen tilfører ekstra fuktighet og pleie.

Og som en ekstra herlig liten bonus: Ansiktsvannet lukter kjempegodt! ❤

Om ingrediensene

Aloe Vera (Aloe Vera)

Aloe Vera er spesielt bra for hud som har en tendens til å bli tørr eller rød. Plantesaften har fuktighetsbevarende, lindrende, oppmykende, beroligende og regenererende egenskaper.

Aloe Vera skal også inneholde stoffer som til en viss grad er i stand til å glatt ut huden og forbedre det øverste hudlaget.

Appelsinblomst (Citrus sinensis)

Appelsinblomstvann har en sammentrekkende og lindrende effekt på huden og passer til alle hudtyper. Det egner seg godt som rensende ansiktsvann og har en antiseptisk effekt.

Appelsinblomstvann har også en rensende effekt på huden og motvirker bl.a kviser.

Kewrablomst (Pandanus odoratissimus)

Kewrablomstvann har mykgjørende og oppstrammende egenskaper. I tillegg virker det rensende på huden.

Det sies at kewrablomstvann kan hjelpe til med å fjerne døde hudceller, holde huden frisk og gi glød. Vannet har også fuktighetsgivende egenskaper.

Rose (Rosa)

Rosenvann er kjent for sine pleiende og beroligende egenskaper. Det passer alle hudtyper, men er spesielt godt egnet for normal, tørr og følsom hud.

Rosenvann er en rik kilde til antioksidanter og bevarer hudens ph-balanse.

Rosenvann fukter og oppfrisker huden, og det naturlige innholdet av roseolje gir masse pleie og næring til trett og tørr hud.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..