Duft og parfyme, Duftanmeldelse

Duftanmeldelse: Digitalis fra Parfums Quartana

Kilden til bildet til venstre: Fragrantica. Kilden til bildet til høyre: Pixabay.

Duftens navn og merke
«Digitalis» fra Parfums Quartana.

Duftfamilie og duftnoter
Digitalis kategoriseres som en aromatisk, grønn duft.

Duftnotene: Galbanum, sølviris, agurk, basilikum, pepper, ozon, koriander, luftig blomsterakkord, fuktig fiol, neroli, rose, sjasmin, storsøteblomst, røkelse, bregner, våt mose og fiolblader.

Merkets presentasjon av duften
«The foxglove bells, with lolling tongue,
Will not reveal what peals were rung
In Faery, in Faery,
A thousand ages gone.»  
—Mary Webb 
(Foxglove is the common name for Digitalis)

«Digitalis or Foxglove is a poison flower that has a tradition of being used to summon woodland nature spirits. Digitalis is a sparkly, fresh ozonic scent that suggests the presence of fairies along the edge of a morning-fresh stream in verdant Spring forest. Let its airy and whimsical nature lead you to another realm of aromatic enchantment.»

Min vurdering
Parfum Quartanas Digitalis er en del av duftserien «Les Potions Fatales» (dødelige heksebrygg), dufter inspirert av giftige planter, deres historie og mytologi. Det finnes ni dufter i denne serien: Mandrake, Venetian Belladonna, Bloodflower, Midnight Datura, Digitalis, Hemlock, Lily of the Valley, Poppy Soma og Wolfsbane.

På norsk kalles planten Digitalis for Revebjelle.

Digitalis er duften av Moder Natur, med alle hennes forskjellige grønne fasetter.

Parfymen åpner fuktig og lysegrønt, som duften av vårgrønne blader rett etter et regnskyll. Eller som duggvått gress og fuktig, frisk, vårlig skogbunn.

En skarp duft av pepper dukker opp og gir dette lystige hymne til våren en mørkere følelse. Ikke langt bak pepperet lusker en deilig, tørr røkelsesnote, som fjerner endel av duggen og fuktigheten og tar oss med dypere inn i skogen. Til et sted der mose og bregner dekker skogbunnen, og ertelystne skognymfer leker blant skyggene.

Digitalis har en hurtig utviklig den første halvtimen eller så, men deretter går den over til bare å bli mykere og gradvis svakere på huden. Duften lander på et mørkt mosegrønt og litt jordaktig sted, og veksler mellom å oppleves som tørr og litt fuktig. Det er en utrolig fin og veldig naturalistisk duft av løvskog og de villere, mer urørte delene av naturen.

Jeg tror jeg kjenner svake hint av barskog i denne parfymen også. Det oppleves som om det ligger en barskog et sted i nærheten, og at vinden bringer med seg svake hint av dens nærvær. Denne luftige, friske, lett furulignende lukten løfter det mosekledde mørket, og tilfører noen få skimrende lyspunkter til en ellers skyggefull duft.

Dette er på mange måter en duft bestående av tre elementer: Jord, luft og vann. Og røkelsen bringer et snev av det fjerde elementet også: Ild. Digitalis er en parfyme som både oppleves som ny og frisk, og eldgammel. Den er tidløs på et vis.

En nydelig kreasjon. Perfekt for vår og sommer. Og det sier litt at jeg liker denne duften, for jeg er i utgangspunktet ikke glad i dufter med agurklukt. Men her funker det. Skikkelig også.

Duften åpner med medium styrke, men roer seg til en mild, hudnær duft etter ganske kort tid. På min hud varer den ca. 6 timer.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt duftprøven selv.
Parfymør: David Apel.
Type parfymehus: Nisje.
Parfymehusets nasjonalitet: Amerikansk.
Parfymen markedsføres til: Kvinner og menn (Unisex).
Duften ble lansert: 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..