Duft og parfyme, Duftanmeldelse

Duftanmeldelse: Hemlock fra Parfums Quartana

Kilden til bildet til venstre: Fragrantica. Kilden til bildet til høyre: Pixabay.

Duftens navn og merke
«Hemlock» fra Parfums Quartana.

Duftfamilie og duftnoter
Hemlock kategoriseres som en treaktig og krydret duft.

Duftnotene: Rom fra Martinique, rosa pepper, bergamot fra Calabria, knuste blader, hvit blomsterakkord, kanelbark, nellikspiker, sjasmin sambac, styrax, vinylakkord, svart magnolia, cyclamen, saltakkord, benzoin, vaniljestang, semsket skinn, sandeltre, patchouli, tonkabønne, musk, amber og treverk.

Merkets presentasjon av duften
«Socrates gave a lot of advice, and he was given hemlock to drink» 
— Rose Kennedy 

«In Ancient Greece, a small, delicate yet highly poisonous white flower called hemlock was used to execute condemned prisoners, the most famous being the philosopher Socrates. It is partial to growing in grassy fields, so we started with green grass and white floral as backdrop. To represent the wicked poison liquid itself, Christelle created the first ever black-vinyl accord for perfumery from scratch, which imagines the boots, corset, whip and spirit of an S&M dominatrix, to create a contrasting tension between its natural and synthetic elements. This floral, green, and black-vinyl bondage session takes place on a bed of the most creamy, debaucherous vanilla we could find.»

Min vurdering
Parfum Quartanas Hemlock er en del av duftserien «Les Potions Fatales» (dødelige heksebrygg), dufter inspirert av giftige planter, deres historie og mytologi. Det finnes  ni dufter i denne serien: Mandrake, Venetian Belladonna, Bloodflower, Midnight Datura, Digitalis, Hemlock, Lily of the Valley, Poppy Soma og Wolfsbane.

Det norske navnet på planten Hemlock er Skarntyde eller Giftkjeks.

Hemlock er en studie i kontrasten mellom mykt/mildt og hardt/utfordrende. Parfymen har den samme personligheten som en myk og søt teddybjørn dekket av kaktuspigger – eller en ballerina på motorsykkel. 😉

Parfymen er bygget opp av vilt forskjellige duftnoter, men alle er ikke like fremtredende i duftbildet. Hemlock oppleves som en svært godt blandet duft, den har en grunnleggende mykhet, samt stor dybde og originalitet. Det er som om alle disse duftnotene kommer sammen og gir denne parfymen en slags mudderaktig kvalitet, eller kanskje til og med litt leireaktig. Misforstå meg rett, det lukter ikke som mudder eller leire, men duften har en mudderlignende eller leireaktig tekstur, hvis det gir noen mening.

Det er spesielt tre noter som spiller en stor rolle i denne parfymen, og det er vanilje, benzoin (en vaniljeduftende kvae) og tonkabønner (som også har en litt vaniljeaktig aroma). Disse tre skaper en supermyk, glatt, pusete og koselig duft, som faktisk hadde vært litt middelmådig, ja kanskje til og med kjedelig, hvis det ikke hadde vært for kryddernotene og duftens desidert rareste stjerne: Vinylen.

Krydderne, jeg kjenner pepper, kryddernellik og kanel, kanter denne mjuke, balsamiske vaniljeskya med et interessant mørke. Kryddernotene er varme, skarpe og stikkende, ja, de har faktisk en ganske agressiv natur, men de mykner og forsvinner i løpet av 15-20 minutter – og det er da denne vinylnoten dukker opp og fullstendig stjeler showet.

Det lukter virkelig vinyl. Fotorealistisk sådan. Jeg har aldri tenkt på det før, men vinyl har en nesten litt læraktig energi, kombinert med noe som oppleves som kaldt og skinnende, nesten som chrome. Denne assosiasjonrekken gir meg et tydelig bilde av bikere. Eller også rock. Det er ikke bikere av den røffe, uflidde sorten vi snakker om her. Fordi disse balsamiske vaniljenotene stadig er tilstede med en slags sødmefull kremethet så mildnes også denne bikeren til en ganske sjarmerende og stilfull type. Vinylen gir faktisk Hemlock både attitude og eleganse.

Mot basen, og i selve basen, er alt det skarpe i denne dufte helt borte. Vi står igjen med denne søte, silkemyke, balsamiske vaniljeduften som mest av alt føles som en omfavnende, myk sky. Det er som om duften har en bedøvende og nummen effekt. Alle de skarpe kantene, stikkene, smerten og agressiviteten fra åpningen (og fra verden) er langt, langt unna og du føler at du kan falle tilbake på din helt egne himmelske rosa sky.

Jeg blir mer og mer imponert over dette parfymehuset etterhvert som jeg tester meg igjennom disse duftene. De er virkelig utrolig fine, og de har også veldig god holdbarhet og styrke på huden.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt duftprøven selv.
Parfymør: Christelle Laprade.
Type parfymehus: Nisje.
Parfymehusets nasjonalitet: Amerikansk.
Parfymen markedsføres til: Kvinner og menn (Unisex).
Duften ble lansert: 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..