Årsprosjektet Forandringens Farge

Forandringens farge #16: Antirasistisk arbeid

Kilde: Pixabay.

I møte med intoleranse, forskjellsbehandling og rasisme er det lett å føle seg liten og maktesløs. Det negative virker ofte så stort og overveldende. Jeg tror mange ønsker å gjøre noe, men kanskje føler seg alene og i tvil om hva de skal gjøre.

Det kan være nyttig å søke seg til likesinnede, andre mennesker som også ønsker å gjøre en positiv forskjell. Grupperinger, foreninger og organisasjoner som har antirasistisk arbeid på agendaen er fine alternativer. Her får du tips om noen av dem! 🙂

Disse organiasasjonene jobber mot rasisme

 • Antirasistisk Senter
  «Antirasistisk Senter er en uavhengig stiftelse som arbeider for å bekjempe rasisme og diskriminering i Norge. Antirasistisk Senters visjon er et kulturelt mangfoldig og sosialt rettferdig samfunn.»
 • OMOD (Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering)
  «OMOD  arbeider for å fremme likestilling, hindre diskriminering, bidra til samhandling og økt deltakelse. OMOD jobber for likeverdige offentlige tjenester, inkludering og deltakelse, rettighetsarbeid, integrering og samhandling, forebygging av diskriminering gjennom kompetanse og samhandling, sosialt entrepenørskap og økt deltakelse og mestring.»
 • Norsk Folkehjelp
  «Norsk Folkehjelp er en politisk uavhengig medlemsorganisasjon. De har som mål å bedre folks levekår og bidra til et demokratisk, rettferdig og trygt samfunn. I Norge jobber Norsk Folkehjelp på to områder: Førstehjelp og redningstjeneste, i tillegg til flyktnings- og inkluderingsarbeid. De engasjerer seg i å bekjempe hatkriminalitet, rasisme og diskriminering.»
 • Røde Kors
  «Røde Kors hjelper mennesker i Norge og internasjonalt. Våre frivillige er til stede for mennesker som trenger støtte og hjelp. Røde Kors har en unik rolle som humanitær aktør på migrasjonsfeltet, både i Norge og verden over. «

Er du ungdom og ønsker å jobbe for å begrense rasisme kan disse organisasjonene være gode alternativer:

 • Agenda X
  «Agenda X er Antirasistisk Senters ungdomsavdeling for unge mellom 13 – 26 år som vokser opp i et flerkulturelt miljø. Agenda X tilbyr en rekke ressursbyggende aktiviteter som skriveverksteder, opplæring i lydstudio, jente- og guttegruppe og Åpen scene.»
 • Norsk Folkehjelps Solidaritetsungdom
  «Solidaritetsungdom er Norsk Folkehjelps samfunnspolitiske ungdomsbevegelse. De jobber for å fremme internasjonal solidaritet, for å bekjempe rasisme og fordommer og for en human flyktning- og integreringspolitikk.»
 • Press – Redd Barna Ungdom
  «Press er Redd Barnas ungdomsorganisasjon. De jobber for at alle barns rettigheter skal oppfylles – uavhengig av for eksempel hvilke land du kommer fra. Press engasjerer seg særlig for asylsøkende barns rettigheter.»
 • RødeKors Ungdom
  «Gjennom aktiviteter og frivillig arbeid er Røde Kors Ungdom til stede for å bedre livene til unge mennesker. De er de unges talsperson i Røde Kors og arbeider for medmenneskelighet og økt toleranse.»

  Kilde: Ung.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..