Duft og parfyme, Duftanmeldelse

Duftanmeldelse: Poppy Soma fra Parfums Quartana

Kilden til bildet til venstre: Fragrantica. Kilden til bildet til høyre: Pixabay.

Duftens navn og merke
«Poppy Soma» fra Parfums Quartana.

Duftfamilie og duftnoter
Poppy Soma kategoriseres som en orientalsk blomsterduft.

Duftnotene er: Szechuanpepper, karriblader, rød chili, svart gardenia, sjasmin sambac, rød rose, valmueakkord, klassisk kirkerøkelse, labdanum, tuberose, styrax og musk tonquin.

Merkets presentasjon av duften
«The poppy opens her scarlet purse of dreams.» 
— Sharmel Iris

«Known to the Ancient Sumerians as “the joy plant”, the red poppy symbolized nocturnal oblivion in the pre-Christian world, specifically sleep, night, and death. Translating to «moon» because it would glow in the dark fields, Soma is the sweet, milky sap that oozes from the bulbs which is collected and then processed into raw smokable opium gum. As the Chinese used the poppy for sex, we wished to impart a sweaty, musky sensuality to spicy, intoxicating smoke, and imagined two warm nude bodies in embrace, intertwined in hallucinogenic fever, and chasing a fiery dragon into the clouds above.»

Min vurdering
Parfum Quartanas Poppy Soma er en del av duftserien «Les Potions Fatales» (dødelige heksebrygg), dufter inspirert av giftige planter, deres historie og mytologi. Det finnes ni dufter i denne serien: Mandrake, Venetian Belladonna, Bloodflower, Midnight Datura, Digitalis, Hemlock, Lily of the Valley, Poppy Soma og Wolfsbane.

Det norske navnet på planten Poppy er Valmue, eller mer korrekt i dette tilfellet: Opiumsvalmue.

Poppy Soma dufter som om du har kokt inn blomsternektar fra hvite blomster til en tykk, seig, sirupslignende konsistens, tilsatt krydder og kvae, for deretter å bruke blandingen som røkelse.

Det er en søt, krydret, røykaktig duft med tunge, sensuelle nyanser av blomster som føles både giftige og berusende på samme tid.

I starten opplever jeg å kjenne noe som lukter litt grønt og fruktig, som løfter den tunge røkelseseimen og gir den en nesten spiselig kvalitet. Men alt i alt er dette en duft som ikke utikler seg så veldig mye. Den lukter stort sett det samme fra begynnelse til slutt, den bare blir litt mykere og mildere etterhvert, og blomsternotene falmes noe etter en tid på huden.

Jeg eier og elsker Opium fra Yves Saint Laurent (som er basert på mye av den samme ideen som Poppy Soma), og jeg må faktisk si at Poppy Soma lukter mer som opium enn Opium. YSL Opium er i hovedsak en kryddereksplosjon med atombombestyrke, og Poppy Soma har også denne hete, krydrede kvaliteten. Men, som nevnt, har Poppy Soma også langt flere og tydeligere nyanser av både blomst, sødme og røkelse som på en måte tar hele konseptet valmue og opium til nye høyder. Duften oppleves også som bittelitt mer luftig og gjennomsiktig enn det YSL Opium gjør, noe som er med på å underbygge følelsen av røkelsesrøyk som flyter i luften.

Poppy Soma tar meg definitivt med på tur tilbake til 1800-tallets klassiske opiumbuler, men på grunn av den sterke røkelsesnoten så får jeg også assosiasjoner til gamle templer, der prestinner vokter en hellig ild og brenner røkelse som offergave til gudene. Eller også til Apollontempelet i Delphi, der det berømte orakelet fikk visjoner om fremtiden ved å puste inn hellig røyk i tempelets innerste kammer.

Denne duften har vunnet en pris, og jeg har ingen problemer med å forstå hvorfor. Poppy Soma er en suggererende vakker og mystisk duft som gjør intrykk.

Duften er sterk i begynnelsen, men roer seg etterhvert ned til medium styrke. Varigheten er god. På min hud sitter den i over 8 timer.

Fakta
Kilde: Jeg har kjøpt duftprøven selv.
Parfymør: Emilie (Bevierre) Coppermann.
Type parfymehus: Nisje.
Parfymehusets nasjonalitet: Amerikansk.
Parfymen markedsføres til: Kvinner.
Duften ble lansert: 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..